Утримувати Юлію Тимошенко за гратами для Януковича важливіше, ніж іміджеві втрати на Заході

Заява фракції «БЮТ-Батьківщина», яку оприлюднив з парламентської трибуни народний депутат Юрій Прокопчук:

- 76-й день Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці з політичних причин. Рішення Печерського суду, проголошене суддею Кірєєвим, безперечно, увійде в історію юридичної системи України як ганебна сторінка, тому що цим рішенням криміналізовано політичні переслідування і дії всупереч праву, всупереч закону, всупереч чинній Конституції.

Стаття "про ворогів народу" реанімована авторитарним режимом Януковича.
 
Побоюючись поразки на майбутніх парламентських виборах за чесної політичної конкуренції та політичної волі, влада усуває опозиціонерів за допомогою кримінального переслідування.

Вирок та утримання Тимошенко за гратами свідчить про те, що для Партії регіонів та Януковича важливіше знищення політичних конкурентів, ніж іміджеві втрати на Заході.

В умовах газової кризи Юлія Тимошенко взяла на себе відповідальність за врегулювання проблем із газопостачанням не тільки на території України, а й більшості країн ЄС.
 
Янукович постійно стверджує, що його метою є розбудова демократичної держави європейського зразка. Тож за що було засуджено колишнього екс-прем’єра? Невже за створення позитивного іміджу Україні? Чи може за підтримку 12 мільйонів українців, чи за вихід з газової та економічної криз? А можливо ви (влада) відкриєте ще одні безглузді справи, що стосуються: допомоги шахтарям та потерпілим від стихії 2008 року; чи будете судити людей, які отримали компенсацію втрачених заощаджень в Ощадбанку, чи вчасну пенсію, зарплату, стипендію?!

Очевидно у вас, у влади, немає доказів вини Юлії Тимошенко. Інакше СБУ не поверталася б до подій 15-річної давнини. Вони досі збирають макулатуру про події 96-го року, які жодного відношення не мають до кримінальної справи, термін давності якої сплив.

Тоді можливо потрібно порушити питання по тих справах, за якими був засуджений колись Янукович?

Засудження лідера опозиції яскраво ілюструє кризу демократії в Україні. Жодна влада ще не бачила таких різких заяв від держав світу, жорстку тональність яких уже не приховують за хитросплетіннями дипломатичної мови.

Однак адміністрацію президента в гірших традиціях стійкого авторитаризму не тільки не звертає уваги на світову реакцію, але й робить все навпаки. Задекларовані європейські принципи стали лакмусовим папірцем.

Перестаньте бути політичними лицемірами і розкажіть людям, куди ви йдете.  Правду не сховати, вона є, буде, і переможе!

Слава Україні!
Леся, 19.10.2011 20:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини