Відміна переходу на зимовий час викликала незручності для енергетиків – Ільницький

Начальник управління НКРЕ Владислав Попович заявив, що українці будуть змушені платити від 82 до 500 гривень за перепрограмування електричних лічильників на «декретний час», який ввела своєю постановою Верховна Рада.

Начальника служби приладів обліку ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Михайло Ільницький пояснив, що відміна переходу на зимовий час викликала певні незручності для енергетиків.

«Одна з них – потреба у перепрограмуванні приладів обліку електроенергії, які враховують покази годинника. Близько 1300 побутових споживачів електроенергії в Івано-Франківській області розраховуються за тарифами, які залежать від часу доби. Загалом в Україні таких споживачів є більше 200 тисяч», - розповів Михайло Ільницький.

 

За обставин, коли було відмінено переведення годинників, виникла нагальна потреба у перепрограмуванні протягом місяця усіх багатотарифних приладів обліку.

 

«Зауважимо, що витрати на перепрограмування для побутових споживачів лягають на плечі енергопостачальника, для юридичних споживачів, - їх перепрограмування (заміна) має відбуватися коштом власника засобів обліку. Залежно від транспортних витрат, така процедура коштуватиме обленерго близько 200 грн. за одного абонента. Національна комісія регулювання електроенергетики України не висловлює чіткого розуміння, як діяти енергопостачальним компаніям у даній ситуації. Поки розглядаються різні варіанти, обленерго чекає остаточних інструкцій та вказівок від регулюючих та контролюючих органів», - сказав Михайло Ільницький.

 

 

 

Леся, 14.10.2011 14:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини