Переходити чи ні на зимовий час?

У вівторок парламент прийняв постанову про скасування переходу на зимовий час, проте бютівець Сергій Терьохін не згідний з таким рішенням і зареєстрував у Верховній Раді законопроект в якому вимагає відновлення зміни часу.

«Унаслідок скасування літнього часу українські споживачі енергії (фізичні та юридичні) мусять додатково заплатити приблизно 1,25мільярди євро в рік. Зрозуміло, що постачальники газу, теплової і електричної енергії у цьому законі зацікавлені», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту №9186 «Про застосування часових поясів на географічній території України», опублікованої на сайті парламенту.

 Лідер фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк вважає, що тут є як позитивні моменти, так і негативні, тому вирішувати дане питання в компетенції Верховної Ради.

«Народні депутати України володіють більшою аналітичною інформаційною довідкою та економічними розрахунками в доцільності збереження зимового часу. Якщо брати для людей та тварин, то доцільніше би було наближення до астрономічного часу, адже, наприклад, пояснити корові чому її будуть доїти вже не в п’ятій ранку, а шостій, їй не поясниш, що для економії електроенергії. Таких нюансів є дуже багато, а перевести весь транспорт України на цілу годину – це величезні технічні проблеми, про які ми навіть не задумуємося. Є 50%, які говорять на користь збереження зимового часу, а інші 50% доказують, що це недоцільно. І яке рішення приймати – це виключно компетенція Верховної Ради», - зазначив Юрій Романюк.

Леся, 22.09.2011 11:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини