На резиденції Януковича у цьому році витратять 500 мільйонів - Яворівський

Попри тотальну бідність в країні влада продовжує витрачати гігантські суми на створення собі комфортних умов.
 
Про це  з парламентської трибуни заявив член фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Яворівський, повідомляє його прес-служба.
 
«Здається, ніхто вже не сумнівається в тому, що ми живемо у бідній країні. І коли я кажу – «в бідній», я маю на увазі основну масу українців. Навіть уряд цього не приховує і офіційно заявляє, що в Україні кількість бідних людей буде тільки зростати, і ніхто в цьому вже не сумнівається. Сьогодні в парламенті виступав Сергій Тігіпко і розповідав що щось там збільшується на 10-15 грн., забувши про те, що інфляція буквально «хрумтить», пожираючи ці жалюгідні надбавки», - сказав Володимир Яворівський.
 
«Тому в мене виникло запитання: скільки ж український президент має резиденцій і скільки коштує їх утримання? З депутатським запитом я звернувся до керівника Державного управління справами (ДУСя) і отримав відповідь, яка мене не влаштовує», - зазначив він.
 
«Назву кілька цифр. Тільки у 2010 році на ремонти президентських резиденцій з Державного бюджету було потрачено 83 мільйони гривень. Наш президент має їх 13. Для порівняння: президент Чехії має одну резиденцію, президент Франції має шість, а Росія - зі своєю нафтою і газом - має 10 резиденцій», - сказав Яворівський.
 
«А тепер скажіть мені – ну в якій ми країні живемо? Що це за держава...?», - обурився він.
 
Володимир Яворівський також додав, що державна резиденція «Синьогора» була збудована всього 10 років тому, але там вже кілька разів робилися дорогі ремонти.
 
«В 2008 році екс-президент Ющенко її ремонтував, в 2010-му Віктор Янукович знову вклав у її ремонт 33 мільйони гривень, але вже у 2011-му вона знову потребувала грошових вкладень на суму 21 мільйон гривень. Підкреслю – йдеться про державні кошти. Виникає запитання: що ж це за «Синьогора» така, яка «пожирає» гроші раз за разом?», - сказав він.
 
«До речі, цього року на резиденції Віктора Януковича буде витрачено близько 500 мільйонів гривень. Про совість тут говорити просто не доводиться», - додав народний депутат.
 
Крім того, зазначив він, що уряд виділив 180 мільйонів гривень на будівництво ще одного бізнесового терміналу аеропорту «Донецьк» для донецької еліти.
Леся, 10.10.2011 11:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини