До чого довела українських аграріїв цінова політика в державі?

Нещодавно українські аграрії окупували будівлю Верховної Ради України і вимагали скасувати мито на експорт зернових, а також продовжити мораторій на продаж ділянок та негайно відкликати законопроект «Про ринок земель».

Під гаслами «Бюджет селянам, а не олігархам» та «Буде село – буде Україна», люди прийшли під стіни Кабінету Міністрів та закликали до відставки Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Один з найуспішніших аграріїв Івано-Франківської області Петро Книшук не здивований такій реакції людей і вважає, що наступного разу люди прийдуть вже із залізними вилами, а не паперовими.

«Це є нищення українського села ціновою політикою. В цьому році ніякої підтримки у нас не було, я не пам’ятаю такої ситуації за всі роки Незалежності України. Народ терпіти не буде – прийшли з паперовими вилами, прийдуть і з залізними», - зауважив Петро Книшук.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні діє експортне мито на пшеницю і суміш пшениці і жита в розмірі 9%, але не менше 17 євро за тонну, на ячмінь – 14%, але не менше 23 євро за тонну, на кукурудзу – 12%, але не менше 20 євро за тонну.

Леся, 07.10.2011 17:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини