Про «Юлину» тисячу можна забути?

Сергій Тігіпко розповів, що бюджет на 2012 рік не передбачає витрат на компенсацію громадянам внесків і змінити це буде дуже важко. На противагу його словам, Президент України Віктор Янукович запевнив, що уряд має приступити до рішення питання про повернення знецінених внесків громадян найближчим часом.

Як повідомили інформаційному агентству «Малакава» в Івано-Франківському центральному відділенні «Ощадбанку», вони вже два роки не проводять відповідних виплат, через відсутність постанови уряду.

Згідно Закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України»: «Кошти для компенсації заощаджень громадян визначаються в Державному бюджеті України окремою статтею. Порядок проведення компенсаційних виплат, в тому числі перерахування коштів з Державного бюджету України установам Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху визначається Кабінетом Міністрів України».

Нагадаємо, що вищезгадані грошові заощадження у 1997 році були одноразово проіндексовані. В 2009 році Кабінет Міністрів України розпочав повертати борг з Державного бюджету на виплату компенсацій вкладників колишнього Ощадбанку СРСР.

Леся, 06.10.2011 18:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини