СБУ в Івано-Франківську затримала на контрабанді наркотиків сімейну пару

Співробітники СБУ затримали у місті Івано-Франківську 23-річну жінку під час отримання нею передачі з-за кордону, у якій знаходилася контрабандна партія наркотичних засобів.

У ході огляду вмісту посилки було виявлено 14 блістерів з білими пігулками з написами “Subutex”, приховані серед особистих речей. Відповідно до висновку експерта, таблетки містять наркотичний засіб бупренорфін, обіг якого в Україні обмежений. Всього партія складає 97 пігулок, а її вартість на “чорному ринку” становить близько 30 тисяч гривень. Того ж дня оперативниками було затримано 24-річного чоловіка підозрюваної.

Встановлено, що для налагодження контрабандного каналу подружжя  вступило в змову зі своїми спільниками за кордоном. Іноземці купували в одній з країн Шенгенської зони наркотичні засоби та переправляли їх в Україну, а сімейна пара отримувала посилки та збувала наркотики.

Стосовно зловмисників Управлінням СБУ в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за фактом організації за попередньою змовою групою осіб переміщення, з приховуванням від митного контролю, через митний кордон України наркотичних засобів, а також незаконне їх придбання та зберігання з метою збуту, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.305, ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди, та з конфіскацією майна.

Прес-центр СБ України

Леся, 15.09.2011 11:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини