На Прикарпатті засуджено зловмисника, затриманого СБУ за збут інформації з обмеженим доступом

Набув законної сили вирок суду стосовно мешканця Івано-Франківська, якого затримали співробітники СБУ під час продажу баз даних одного з державних органів України. Інформація, що містилася в базах, належить до конфіденційної та є власністю держави.

Встановлено, що 21-річному безробітному місцевому мешканцю вдалося отримати відомості щодо переліків операцій суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Знаючи, що ця інформація – з обмеженим доступом, він в порушення законодавства почав підшуковувати бажаючих її придбати. Коли такі особи відгукувались на його пропозиції зловмисник через «електронний гаманець» Web Money отримував оплату та збував конфіденційні відомості.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких вчинено збут закритої інформації.

 Прес-центр СБ України

Леся, 09.09.2011 13:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини