В Івано-Франківську на 30 % АЗС продають «бодягу»

В результаті перевірки, проведеної на івано-франківських АЗС, виявилося, що близько 30 % (7 з 22) автозаправок  реалізують неякісне пальне.

Такі дані оприлюднив автомобільний соціальний портал AutoVisio, який більше двох років в рамках проекту «Народний контроль AutoVisio» здійснює відбір пального на АЗС України з метою визначення його якості.

Щоб не натрапити на так звану «бодягу», лідер громадського руху захисту прав автомобілістів «AutoVisio» Віталій Чеховський, радить водіям  вимагати відповідні документи на бензин на АЗС, хоч і вони у нашій державі не дають жодних гарантій. Тому слід оминати маловідомі АЗС і купувати пальне у брендових нафтотрейдерів, а також, Віталій Чеховський пропонує звернути увагу на результати їх досліджень, які є незалежними від жодної компанії і публікуються на їхньому сайті.

«Перед заправкою автомобіля водій повинен попросити відповідні документи на пальне, якщо таких документів не буде надано, або вони є неактуальними, то вже варто задуматися. Проте, навіть, документи на АЗС жодним чином не є показником, адже ми всі розуміємо, в якій державі живемо. Вірогідність заправити «бодягу» є на маловідомих АЗС. Також ми пропонуємо читати дані наших системних досліджень якості пального», - радить Віталій Чеховський.

 

Леся, 14.09.2011 14:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини