В діях Тимошенко відсутній будь-який склад злочину

В середу, під час свого виступу в поясненнях, Юлія Володимирівна Тимошенко вчергове підтвердила відсутність складу злочину в її діях, абсолютну відсутність будь-яких доказів в обвинуваченні щодо її винуватості та щодо скоєння нею будь-якого злочину, в тому числі і того, що їй інкримінується.

Тимошенко звинувачували лише в одному -  в тому, що нібито вона, нібито замість Кабінету Міністрів, який мав на це нібито виключні повноваження, особисто підписала директиви, особисто їх виготовила, особисто їх скріпила печаткою і особисто передала голові НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині.

Це був склад нібито злочину, який інкримінували Тимошенко, і в наслідок цих дій НАК «Нафтогаз України» нібито отримав збитки в сумі 194 млн. дол. США.

Це обвинувачення було повністю спростовано, оскільки в матеріалах справи відсутні документи, які власноруч підписувала Юлія Тимошенко. На примірнику директив, який є в матеріалах справи, стоїть факсиміле.

Свідки Ратушняк та інші підтвердили, що вона не ставила печатку на цей документ, оскільки печатка ніколи не покидала приміщення відповідного підрозділу Секретаріату Кабінету міністрів України.

Свідки Юрій Продан, Михайло Лівінський, сам Олег Дубина, і Юлія Тимошенко це підтвердила, заявили, що Тимошенко не передавала директив Дубині, а передавала їх міністру палива та енергетики Юрію Продану, який  в свою чергу передав їх Дубині.

Це повністю руйнує концепцію обвинувачення. Тобто Тимошенко не підписувала документ, не ставила на нього печатку, не виготовляла його та не передавала його голові НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині.

В той же час, в матеріалах справи міститься експертиза, згідно з якою це факсиміле визначено як особистий підпис Тимошенко. Це свідчить про замовний і сфальшований характер самої експертизи.

Абсолютно аналогічно виглядають і експертизи так званого збитку. Зокрема, низька спеціалістів, які підписували довідку, що стала підставою для обрахування збитків, відмовилися від того факту, що проводилися будь-які перевірки. Вони зазначили, що їх примушували підписувати цю довідку в приміщенні Головного контрольно-ревізійного управління без перевірки будь-яких первинних бухгалтерських документів.

Сьогодні також остаточно було доведено, що Тимошенко не приймала участі в підготовці контрактів, що вона жодним чином не мала ніякого стосунку до розробки тексту контракту, до його візування та до його підписання. Все це разом свідчить про те, що в діях Тимошенко відсутній будь-який склад злочину.

Леся, 13.09.2011 14:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини