Євросоюз догодив українській опозиції та російській стороні

Європейський Союз і надалі висловлює свої занепокоєння перебігом судової справи над Юлією Тимошенко. Минулої суботи на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу у Польщі, було оголошено, що європейська сторона поки що не збирається припиняти процес перемовин про асоціацію з Україною.

Проте, міністр закордонних справ Франції Алан Жюппе зазначив, що доки не буде позитивно вирішено справу Юлії Володимирівни, ЄС не підпише договір про асоціацію.

На думку політолога Андрія Фармуги, така ситуація вигідна як українській опозиції, так і російській стороні.

 «Це один із способів тиску на українську владу, але не заради опозиції, а заради тих перемовин, які веде зараз Росія стосовно газу, кордонів  та інших банальних речей, адже  Франція завжди виступала лобістом російських інтересів. Це є також частина геополітичних ігор, які вигідні зараз опозиції, для того щоб тиснути на владу, адже партія «Батьківщина» входить в різні європейські об’єднання, тобто серед європейських політиків вони мають теж лобістів, і тут їхні інтереси щодо заяви співпадають з інтересами Росії», - вважає Андрій Фармуга.

Леся, 06.09.2011 18:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини