Влада не має наміру повністю рвати стосунки з МВФ — політолог

Директор центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко на прес-конференції у Києві висловив думку, що Україна може відмовитись від співпраці з Міжнародним валютним фондом, якщо він наполягатиме на підвищенні тарифів на газ для населення для впорядкування сфери житлово-комунального господарства України.

Проте інші фахівці вважають, що влада не має наміру повністю поривати стосунки з МВФ, а звернеться до фонду за допомогою у більш скрутний час.

 «Оскільки пенсійна реформа ще не вступила в дію і більшість видатків держави залишаються незаповненими, то в тій чи іншій мірі співпраця з МВФ буде. Може йти мова про відтермінування наступного траншу, тобто Україна проситиме їх не зараз, а в складніший час, наприклад, коли буде виборча компанія, яка буде потребувати додаткових витрат», - зазначив політолог Андрій Фармуга.

Якщо  все ж таки припустити відмову України співпрацювати з МВФ, то країна може опинитися під економічним впливом Росії.

«Якщо змоделювати ситуацію з відмовою, то необхідно буде шукати інші джерела фінансування. Такими донорами можуть стати Китай або Росія, яка в цьому буде зацікавлена, адже зможе посилити економічний вплив на Україну», - додав Андрій Фармуга.

 

Леся, 30.08.2011 16:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини