Дострокові парламентські вибори: бути чи не бути?

Експерти вважають, що влада розпочне дарувати посади, щоб згладити ситуацію, яка назріла в країні. І багато хто використає арешт Юлії Тимошенко для покращення свого становища.

«В цій ситуації можливих варіантів багато. Якщо не буде дострокових виборів, то владна коаліція змушена бути іти на якісь певні поступки, скажімо це можуть бути посади міністрів або важливі, ключові посади у виконавчій гілці влади, тобто якісь торги зважаючи на арешт Тимошенко і те, що відбувається зараз будуть. І кожна політична сила буде намагатися використати дану ситуацію у власних інтересах», - вважає політолог Андрій Фармуга.

«Наша Україна» натомість вимагає проведення дострокових парламентських виборів, проте сумнівно, що їх ідея буде втілена в життя.

«Проведення дострокових виборів - це сумнівно, адже залишилося менше року, це раз, а ще немає виборчого закону, а він однозначно має бути прийнятий. Тому як на мене, це не є реально», - пояснив Андрій Фармуга.

Натомість, за словами аналітика Центру Східних досліджень (OSW, Варшава) Марти Ярошевич, Юлія Тимошенко не намагатиметься кулуарно домовитися із представниками влади про гарантування їй особистої безпеки.

«Ніщо не вказує на можливість полюбовного варіанту завершення цієї справи. Це буде бій за найвищу ставку», — відзначила Марта Ярошевич.

Леся, 09.08.2011 14:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини