Заява депутатської фракції "Наша Україна" в обласній раді

                                                          ЗАЯВА

                             депутатської фракції “Наша Україна”

                  в Івано-Франківській обласній раді

Події, які розгортаються в Україні у ці дні, свідчать, що держава увійшла у нову фазу політичного протистояння. Сьогодні йдеться не про еволюційний поступ, не про розвиток демократії, до чого завжди змагала “Наша Україна”. На 20-ому році незалежності України, сили, яким чужа наша мова, наша історія, наше бачення майбутнього намагаються  взяти реванш та повернути назад хід історії.

У період літніх відпусток, Верховний Суд  позбавляє звання Героя України тих, хто боровся за суверенну державу, - Степана Бандеру та Романа Шухевича. Глумлячись з національної памяті, влада повертає тоталітарні символи епохи сталінізму. Вводяться в дію закони, які суттєво  погіршують становище української громади. Усупереч голосним заявам, влада  віддаляє  Україну від Європи. Насправді створюється авторитарна держава поліцейського типу, правляча верства якої спирається на підтримку олігархії  і немає нічого спільного ані з демократією, ані з євроінтеграцією.

Погіршується моральний клімат . Так звані листи інтелігенції на підтримку діючого режиму  нагадують зловісну практику радянських часів, коли під тиском та зі страху науковці, лікарі, письменники ставали підписантами подібних документів.

На ганебний  фарс перетворився суд над Юлією Тимошенко. Цей процес яскраво  показав політичну заангажованість, вибірковість та прогнилість усієї нинішньої судової системи  України. Арешт  колишнього Премєр-міністра України, розправа над учасниками мирних акцій свідчать: правлячий режим не зупиниться перед застосуванням репресій. Його не цікавить ані думка світової спільноти, ані  власна репутація. Симптоматичною є у цьому звязку заміна керівників  силових структур у ряді областей,  в т.ч.- на Івано-Франківщині.

Усе  це відбувається напередодні виборів до Верховної Ради України та доводить, що усуваючи політичних опонентів, залякуючи суспільство, розуміючи власну безперспективність, правлячий режим, основою якого є Партія Регіонів та комуністи, робить спробу  приховати  економічну і фінансову неспроможність  непопулярних рішень, що маскуються  під  реформи, щоб продовжити своє перебування при владі.

Фракція “Нашої України” в обласній раді заявляє: такий перебіг подій є  небезпечною ескалацією напруги та може призвести до непередбачуваних наслідків. Закликаємо усі опозиційні сили до єдності та координації дій. Заявляємо про рішучий намір  відстояти завоювання демократії. Закликаємо світове українство не стояти осторонь.

Зробімо усе, від нас залежне, щоб не допустити повернення України у статус  колонії, керованої Москвою.

 

 

Слава Україні!

Героям слава!

 

6 серпня 2011

 

Леся, 08.08.2011 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини