Заява УНП з приводу арешту Юлії Тимошенко

Заява Української Народної Партії з приводу арешту

Юлії ТИМОШЕНКО

 

Українська народна партія висловлює глибоку стурбованість у зв'язку із взяттям під варту лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Українська Народна Партія переконана, що не було нагальної потреби в обмеженні волі, і такі кроки здійснені під тиском нинішньої влади завдадуть значної шкоди іміджу України, про що свідчать відгуки представників міжнародних організацій.

Звертаємо увагу на той факт, що сам суд більше нагадує політичні переслідування, оскільки чинна влада судить своїх попередників. Разом з тим, ані при попередній владі, ані при теперішній не відбулося істотних покращень у плані боротьби з корупцією, зловживанням владним положенням.

Українська Народна Партія наголошує, що цим кроком нашу країну штовхають у міжнародну ізоляцію, що матимемо такі самі наслідки, як і політика Олександра Лукашенка у сусідній Білорусі.

Українська Народна Партія переконана, що в Україні необхідна термінова реформа кримінально-процесуального законодавства у напрямку обмеження арешту, як засобу попереднього слідства, оскільки в теперішніх умовах незрілості владних політичних еліт цей засіб часто використовується з метою політичного тиску. Нинішня практика вибіркового арешту без наявних для цього реальних підстав є рудиментом радянської системи "криво суддя", яку використовували у більшості випадків для усунення неугодних.

Українська Народна Партія звертається до громадськості із закликом протидіяти будь-яким спробам згортання демократії в країні. Особливо актуально це напередодні 20-ї річниці Незалежності. Вона далася нам великою ціною боротьби проти радянської репресивної машини і сьогодні ми повинні бути єдині у захисті здобутків демократії останніх років, якщо не хочемо повернутися до авторитарного минулого.

 

Голова УНП Юрій КОСТЕНКО

 

Леся, 08.08.2011 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини