Майже на всіх підприємствах, які реалізують шкільну продукцію, виявлено порушення – Кобельчук

Кожного нового шкільного року працівники управління у справах захисту прав споживачів в Івано-Франківській області проводять перевірки по реалізації шкільного приладдя.  З 20 підприємств практично у всіх були знайдені порушення і вилучено з обігу товарів на суму 20 тисяч гривень.

«Ми провели аналіз 20 стаціонарних підприємств, які реалізують таку продукцію і у 19 виявлено порушення різного роду. Перевірено товарів на суму 184,9 тисячі гривень, з них забраковано і знято з реалізації продукції на 20 тисяч», - повідомила інформаційному агентству «Малакава» начальник відділу безпеки продовольчого та непродовольчого ринку управління у справах захисту прав споживачів в Івано-Франківській області Оксана Кобельчук.

Таким чином, працівниками управління забраковано 800 зошитів київського виробника «Тетрада», знято з продажу шкільну форму у м. Калуші. А причиною цього стала відсутність належних документів на товар.

«Вчора ми оглядали шкільну форму у магазинах міста Калуша і довелося зняти її з реалізації, через відсутність на ярличку виробника, складу тканини та якісних посвідчень на неї. Основне, через що ми знімали - відсутність супровідних документів на місці торгівлі, відсутність необхідної  інформації для споживача та через невідповідність вимогам нормативних документів. Нами притягнуто до адміністративної відповідальності 19 осіб і на господарюючі об’єкти накладено економічні санкції», - розповіла Оксана Кобельчук.

 Тому працівники управління у справах захисту прав споживачів при купівлі товару радять звертати увагу на маркування, адже при його відсутності невідомо, як і з чого виготовлений виріб.

«Є тканини, які шкідливі для організму, крім того, багато дітей мають алергію на компоненти. Тому вимагайте документи, які засвідчують якість товару», - застерегла Оксана Кобельчук.

Леся, 08.09.2011 15:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини