«Гопаківці» вимагають звільнення з посади начальника відділу культури та туризму Тисменицької РДА Олександри Стефінко

Під час святкування Дня Незалежності у Тисмениці Олександра Стефінко, начальник відділу культури та туризму Тисменицької РДА вже вдруге зірвала виступ  показової групи Бойового Гопака.

«За два тижні ми обговорювали з місцевою владою включення показової групи з Бойового Гопака в програму святкування. Група показала свою майстерність спочатку перед будівлею Тисменицької РДА. А у ввечері на сцену їх не пустила Олександра Стефінко, начальник відділу культури та туризму і це вже вдруге вона блокує виступи Гопака в Тисмениці», - розповів Віктор Павлів, президент ГО «Осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака в Івано-Франківській області».

Показовий виступ група мала продемонструвати о восьмій годині вечора, але відповідальна за проведення свята Олександра Миколаївна сказала: «Я  Вам нічого не обіцяла, і взагалі я Вас не бачу на цьому святі». Натомість вона запропонувала дітям виступити о пів на дванадцяту ночі.

Саме тому, Осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака вчора подав звернення до голови Тисменицької районної державної адміністрації Ігоря Овчарука та голови Тисменицької районної ради Володимира Семеніва, в якому пропонують звільнити з посади начальника відділу культури та туризму Тисменицької РДА Олександру Стефінко.

«Немає сумнівів, що заввідділом культури та туризму при Тисменицькій РДА Олександра Миколаївна Стефінко, можливо, компетентна людина й відповідально ставиться до виконання своїх службових обов’язків, та все ж таки, як пояснити зверхність та грубе ставлення в розмовах під час святкування 20-ї річниці Незалежності нашої держави.

Наймолодшому учасникові показової групи 11 років. Середній вік гопаківців – 13 років. Практично всі гопаківці приїхали з різних районних центрів. Діти отримали психологічну травму через таку зневагу. Батьки дітей незадоволені такою поведінкою та вимагають звільнення з посади цієї особи та морального відшкодування.

Таке  ставлення до нас є грубістю та образою юних носіїв української бойової культури. Хто ж як не заввідділом культури мала б це розуміти. Ми сприймаємо це, як антиукраїнську політику, дискредитацію української національної культури, зокрема бойової, нехтування українськими звичаями та традиціями», - йдеться у зверненні.

Леся, 31.08.2011 17:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини