Саме гопак із його козацькою минувшиною може об’єднати Україну — Володимир Пилат

Бойовий гопак - це візитна картка України, яка має силу об’єднати народ.

У цьому переконаний Засновник стилю та Верховний Учитель Бойового Гопака Володимир Пилат.

«Багато країн світу мають свої бойові візитівки — це Японія із сумо, Корея із теквандо, — говорить Володимир Пилат, — Але дуже багато країн тільки зараз починають їх відновлювати, як Греція панкратіон та інше. В України є своя візитівка, яку теж необхідно розвивати - це бойовий гопак, який поєднує в собі в собі усі традиції та ментальність українського народу в одне ціле. Бойовий гопак - це ціла філософія зі своїм Кодексом моралі, яка не ставить за мете виховати із людини звіра. Ми прагнемо виховати людину із богом в серці».

Володимир Пилат каже, що для того, аби влада звернула увагу на бойовий гопак, необхідно їй показати, що це справді потрібно.

«Допомоги влади поки не відчувається, — каже Володимир Пилат, — Але владі слід показати потрібність цього мистецтва для людей. На мою думку, саме гопак із його козацькою минувшиною може об’єднати Україну. Всіх без винятку - і російськомовних, і україномовних. Між нами немає різниці. Ми - один народ, одна нація».

Зазначимо, що зараз на Прикарпатті бойовим гопаком займається близько 300 юнаків. По Україні ця цифра сягає десяти тисяч. Також є осередки бойового гопака в США, Канаді, Англії та Португалії.

old_editor, 15.06.2010 12:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини