У Тисменецькому районі проведена виплата плюс 50 % до посадового окладу всім бібліотечним працівникам — Стефінко

Уряд має всі фінансові можливості, щоб забезпечити виплату в січні надбавки за стаж медичним працівникам, надбавку 20 % до заробітних плат працівникам середніх шкіл, технікумів, професійно-технічних училищ, інтернатів та надбавку 50 % до окладів бібліотекарям.

Міністерство фінансів направило листи обласним фінансовим управлінням з роз’ясненнями, що у січні повинні бути нараховані всі надбавки, які передбаченні постановою уряду для медичних працівників, вчителів і працівників культури. Для цього є всі фінансові можливості.

За словами представників профільного Міністерства, у цьому році було збільшено дотації із Державного бюджету місцевим бюджетам. Якщо в 2009 року сума дотацій складала 2,4 млрд. грн., то в 2010 році, за дорученням Уряду, зазначена дотація визначена в сумі 3,5 млрд. грн.: враховуючи, що видатки на надбавки складають 500 млн. грн. сума дотацій збільшена на 1,1 млрд. грн. До того ж, Уряд у січні зменшив суми вилучення із місцевих бюджетів.

«Дійсно, в нашому районі проведена виплата плюс 50 % до посадового окладу всім бібліотечним працівникам. І за січень люди вже ці гроші отримали. Така увага до бібліотек – чи не перша за всі роки незалежності. Це завжди були найменш оплачувані працівники серед бюджетників. І приємно, що на найвищому державному рівні нарешті почали говорити про роль бібліотеки і бібліотекаря. Особливо, у сільській місцевості», — говорить Олександра Стефінко, начальник відділу культури та туризму Тисменицької РДА.

old_editor, 02.02.2010 13:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини