Цього року ми будемо з хлібом – Андріїшин

В області завершено збирання ранніх зернових. Продовжують заготовляти пізні культури: гречку, ярий ріпак, кукурудзу, соняшник та інші.

«Цього року ми очікуємо дуже хороший урожай, значно більший, ніж у попередні роки. З 88 тисяч гектарів отримано валовий збір 318 тисяч тонн, що на 100 тонн більше, ніж у попередньому році, середня урожайність 36,2 центнера з гектара. Валовий збір зерна цього року з сільськогосподарських підприємств і населення має скласти в межах 450-460 тисяч тонн», - повідомив в. о. начальника управління агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.

Райони області вийшли на європейські показники урожайності, незважаючи на погодні умови.

«Наша житниця – Городенківський район, який на круг пшениці отримав 47,7 центнери з гектара і це вже є практично європейський показник. По якості зерна, хочу сказати, що цього року, хоч протягом жнив проходили дощі, але вони не вплинули на урожайність.  Зерно наповнене, по білку та клейковині воно відповідає всім державним стандартам. Сьогодні вже завезено на сертифіковані склади майже 40 тисяч тонн збіжжя, в основному воно йде ІІ-ІІІ класом», - зауважив Іван Андріїшин.

Леся, 25.08.2011 14:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини