Агропромислова продукція цього року перевищила усі сподівання, проблемним залишилося питання збуту

Завдяки новій техніці та технологіям цього року на Прикарпатті агропромислова продукція значно перевищила по кількості минулорічну. Наприклад, хліба цього року зібрали на 23 тон більше, як у 2008 році. Особливу роль у зборі посівних відіграла впорядкована техніка. На сьогодні агропромисловий комплекс Івано-Франківської області забезпечений як вітчизняною діючою технікою, так і закордонною, зокрема німецькою.

«Ще позаторік ми збирали 5-6 сорт пшениці, а вже у 2009 році, чому сприяла й погода, й краща технічна оснащеність, маємо 2-3 сорт», – говорить Михайло Абрамик, директор Івано-Франківського інституту агропромислового виробництва.

Проте не все так гладко сьогодні у сільському господарстві краю, каже Микола Сухолиткий, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА.

«Найголовніша проблема те, що наші виробники зерна зіткнулися з проблемою, у цьому році як ніколи, збуту своєї продукції», — говорить Микола Сухолиткий.

Якщо у минулому році діяли спеціальні програми по закупівлях зерна й по формових контрактах, то цього року діє лише двійна програма з акцизної закупівлі продукції.

«Тут оплачується лише 60 % зерна, що не вигідно аграрнику. Але ми зробимо усе для того, щоб зібрати хороший урожай у наступному році», – повідомив Микола Сухолиткий.

old_editor, 08.09.2009 18:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини