На Прикарпатті міліція викрила авторитетів, які зібралися, щоб поділити сфери впливу в області

Сімнадцятьох зловмисників затримали правоохоронці у Калуші на Прикарпатті. За словами оперативників, ті зібралися на сходку, аби нарешті поділити між двома кримінальними авторитетами сфери впливу в області. Чоловіки мали зброю: пістолети травматичної дії, мисливський обріз та ніж.

Оперативники кажуть, що кримінальники обрали дуже зручне місце для того, щоб після розборів утекти: довкола – будинки, а далі за ними – пустир. Про це повідомляє ТСН.

За словами правоохоронців, на Прикарпатті вже кілька років залишається вакантним місце зверхника (кримінальною мовою – «смотрящого») з повноваженнями «злодія в законі». Бо у 2007 і торік кандидатів на неї затримали, проти них порушені кримінальні справи, які зараз у суді. В обов’язки зверхника входить збирання данини.

Нині кандидатами на таку «посаду» були двоє місцевих авторитетів. Правоохоронцям стало відомо, що мирним шляхом владу вони поділити не змогли, тож зібралися з’ясувати стосунки силою та за допомогою зброї. Серед затриманих більшість уже мають судимість. На зібрання з’їхалися переважно спортсмени – боксери та борці, є серед них і кандидати в майстри спорту. Цю зустріч, за словами правоохоронців, кримінальники кілька разів відкладали.

Незважаючи на те, що у злочинців була зброя, правоохоронці знешкодили їх без кровопролиття, спецназ теж зброю не застосовував, затримані були шоковані несподіваністю спецоперації.

Учора, 7 вересня, суд всім 17 злочинцям обрав запобіжний захід – утримання під вартою.

old_editor, 08.09.2009 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини