Жодної політики – лише бізнес, або КУН хоче привласнити музей Визвольних змагань Прикарпаття

Акція протесту проти директора музею Визвольних змагань Прикарпаття ніщо інше як звичайна провокація, говорить недавно призначений на посаду директора музею Руслан Коцаба.

На ім’я голово обласної ради Ігоря Олійника було надіслано два абсолютно однакових листи з різних організацій «Меморіалу» та КУН з проханням зняти Руслана Коцабу через непрофесіоналізм та брак досвіду на посаді директора. Однак листи не підписані головами організацій і не зареєстровані, іншим словом звичайні фальсифікації. Руслан Коцаба каже, що це провокація лідера КУН Богдана Боровича, аби налаштувати проти нього «Меморіал», де він є першим заступником.

«Ми могли і подавати до суду, навіть не як адміністративний, а як кримінальний злочин, оскільки КУН проводив пікет без повідомлення у міську раду. Це і протестом назвати не можна: кілька дітей та маразматиків, виконують чужі вказівки. Може, вони і хороші люди, навіть патріоти, але є інструментом в чужих руках. Я всього лиш виконуючий обов’язки тим більше на визначений термін», — говорить Руслан Коцаба.

Після цієї події перший заступник голови «Меморіалу» пообіцяв пролити світло на діяльність Богдана Боровича, коли той був мером та воювати за організацію та її правду поки стане сил.

Руслан Коцаба каже, що не може бути випадковою помилка, що у всіх мас-медіа говориться, що нібито «Меморіал» влаштував пікет, а насправді — КУН.

«Таким чином певні політичні інтригани прагнуть розколу «Меморіалу». КУН провокують мене на якісь необережні дії, щоб я зараз зібрав прес-конференцію і відповів на кшталт «сам дурень». Тут міжорганізаційні питання перенесли в площину політики. Насправді тут банальне майнове питання», — говорить директор музею Визвольних змагань.

За словами Руслана Коцаби, справа у рейдерському захопленні музею, та його території. Більша половина персоналу та колишній директор музею – учасники КУН, які по – праву вважали, що музей належить їм.

«Тут жодної політики – лише бізнес, з якого і випливають дії КУН», — каже Руслан Коцаба.









old_editor, 08.09.2009 15:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини