Наші аграрії працюють виключно на фанатизмі — Комишак

Як зазначає директор Коломийської дослідної станції Галина Комишак, цього року суха та сонячна погода посприяли збору досить непоганого урожаю практично по всім культурам.

«Жнива пройшли вдало, але усе одно є багато проблем, які сьогодні не дозволяють на повну силу використати увесь потенціал наших господарств. Аграрії Прикарпаття працюють можна сказати на одному фанатизмі. Вони хочуть працювати, хочуть, щоб на їх землі росли не бур’яни, хочуть давати роботу людям», — повідомила «Малакаві» Галина Комишак.

За її словами, фінансова нестабільність у державі, а як наслідок величезні проблеми із збутом продукції, зростання цін на паливно-мастильні матеріали, мінеральні добрива та засоби захисту рослин негативно впливають на стан сільського господарства області.

«Є невелика підтримка з боку держави. Приміром нам виділили близько трьох мільйонів гривень на відтворення родючості земель, яку потрібно робити щороку для того, щоб підживити дуже бідний на гумус грунт. Треба вносити вапняковий матеріал для її підвищення. Але тим часом, нам не повернули кошти за відшкодування за сорт надбавку, і як наслідок, провідні агрофірми на наступний рік не зможуть закупити елітне зерно, що відобразиться на урожаї», — каже Галина Комишак.

old_editor, 09.09.2009 18:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини