Хоч очисні споруди міста на сьогодні справляються – все одно потрібно рухатися вперед і модернізувати водне господарство — Голутяк

Сьогодні в приміщенні КП «Івано-Франківськводоекотехпром» відбулась преттендерна конференція в рамках «Проекту розвитку міської інфраструктури» за підтримки Світового банку. У ній взяли участь представники підприємства, заступник міського голови Микола Саєвич та організації, які виявили зацікавленість щодо участі в тендері на проведення реконструкції каналізаційних очисних споруд м. Івано-Франківська. Зауважимо, що серед них  українські підприємства,а й представники Польщі та Данії.

Учасники мали можливість на власні очі оцінити масштаби робіт, адже конференція проходила у два етапи: презентація і обговорення проекту за круглим столом та безпосередній виїзд на комплекс очисних споруд, який знаходиться у с. Ямниця. На місці представники компаній-претиндентів на участь в тендері пробули близько години, детально вивчивши всі проблеми та можливості втілення реконструкції.

«Хоч очисні споруди міста були збудовані ще у 70-х роках і на сьогодні справляються – все одно потрібно рухатися вперед і модернізувати водне господарство,– каже директор із стратегічного розвитку КП «Івано-Франківськводоекотехпром» В. Голутяк. – Громада міста отримає не лише більш якісну воду, а ще й покращення екологічних умов. В свою чергу підприємство зменшить енергозатрати, чим поліпшить економічне становище та отримає фінансовий резерв для подальшої модернізації».

Нагадаємо, що Івано-Франківськ є одним з 15 міст України, яке отримало позику Світового банку у розмірі близько восьми мільйонів доларів США на розвиток інфраструктури. Значна частина цієї позики піде на покращення якості води та систем водовідведення міста. Усі роботи по реконструкції планують виконати за рік, отже завершення проекту заплановано на грудень 2012 року. 

 

Леся, 02.08.2011 18:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини