Поблизу Івано-Франківська побудують сміттєпереробний завод

Поблизу Івано-Франківська планують побудувати сміттєпереробний завод . Іноземні інвестори з Азербайджану готові вкласти в цей проект близько 50 мільйонів євро.

Саме тому вчора на засідання сесії Івано-Франківської міської ради обговорювалося рішення про передачу в суборенду інвесторам 2,5 гектарів площі на території Полігону твердих побутових відходів біля села Рибне Тисменицького району.

«Я наголошую, ми розглядаємо згоду укладання договору суборенди площі у 2,5 гектари для будівництва сміттєпереробного і сміттєспалювального заводу на території сільської ради села Рибне терміном до 2013 року. Фірма готова інвестувати віз 30 до 50 мільйонів євро на будівництво заводу. Ця територія Полігону вибрана тому, що в заводу буде потреба в смітті, і вони додатково можуть обробляти його саме з цієї території. Також іде об’їзна дорога з Коломиї та Калуша, з цих районів машини зможуть звозити тверді побудові відходи не заїжджаючи у місто»,- повідомив Микола Саєвич, заступник міського голови.

Міський голова Віктор Анушкевичус та представник від обласної державної адміністрації Богдан Федьків запевнили, що такий завод є екологічно чистим, більше того, він вироблятиме ще й електроенергію.

«Цей завод, спалюючи сміття, буде отримувати електроенергію і з зеленим тарифом її збувати. Екологію вони гарантують, оскільки всі погодження будуть отримані», - пояснив Богдан Федьків.

Леся, 08.07.2011 15:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини