Треба час, щоб суспільство сприйняло ті нововведення, які є в податковому законодавстві – Захарченко

Під час брифінгу для представників ЗМІ за участі голови ДПС України Віталія Захарченка, президента ІСС Ukraine Володимира Щелкунова та голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка було обговорено зміни у Податковому кодексі.

«Ви пам’ятаєте, які події розгорталися навколо нового Податкового кодексу. Як і все нове, воно не одразу приживається, треба час, щоб суспільство сприйняло ті нововведення, які є в податковому законодавстві», - сказав голови ДПС України Віталій Захарченко.

За підрахунками спеціалістів новий Податковий кодекс позитивно вплинув на надходження до бюджетів усіх рівнів, але про те, скільки людей змушені були згорнути свій бізнес, мова так і не зайшла.

«Цифри – це вперта річ, і вони кажуть самі за себе, що відбулося. Казали, що це приведе до зменшення надходжень до бюджетів, а особливо місцевих, на скорочення платників податків, але я наведу вам декілька цифр – до зведеного бюджету України у січні-травні надійшло майже 109 млрд. гривень, а це на 35 % більше ніж у минулому році, до державного бюджету – 80,6 млрд гривень, а до місцевих –  28,1 млрд. гривень, що фактично на 2,8 млрд. більше. Ми бачимо, що прийняття нового кодексу позитивно вплинуло на надходження до бюджету. Це пов’язано зі змінами законодавства і це пов’язано з економічним зростанням в цілому у державі. У нас збільшився експорт на 46% і є інші позитивні тенденції в економічному зростанні», - відзначив Віталій Захарченко.

Учасники прес-конференції вважають, що тільки співпраця допоможе залагодити усі проблеми.

«Бізнес повинен іти на поступки владі, а влада іти на зустріч бізнесу», - додав Володимир Щелкунов, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати.

Леся, 24.06.2011 13:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини