Влада пишається ростом зарплат і перевиконанням бюджету

Влада виконує свої обіцянки, правда, в міру своїх можливостей, адже ще не народилась та людина, яка може втілити в життя 100 % того, що задумала, вважає голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

«П’ять разів протягом минулого року зростала зарплата, п’ять разів зростала пенсія», — говорить Вишиванюк, правда, він погоджується і з тим, що і зростають ціни, але попри те, ростуть і зарплати (до речі, офіційний рівень інфляції станом на 1 березня, склав 9 %, не офіційний - 42 %)

За даними Державної служби статистики, станом на 1 березня розмір невиплачених зарплат збільшився на 5,3 % в порівнянні з 1 лютого до 1 415 383 000 гривень. Найбільші борги у Донцькй, Харківській та Луганській областях.  Також у лютому заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів збільшилася на 91,9 % в порівнянні з січнем, склавши на 1 березня 3428 тисяч гривень. Більше боргують тим, хто отримує кошти із держбюджету (заборгованість 3218 тисяч гривень), ніж тим, кому платять зарплату за рахунок коштів місцевих бюджетів.

І це при тому, що уряд декларує перевиконання бюджету за перших два місяці цього року на 5 млрд. гривень. Хвалився такою цифрою і Михайло Вишиванюк. Правда, ці кошти на зарплати не підуть, їх віддадуть на розвиток областей, очевидно, говорить губернатор, перепаде щось і Прикарпаттю.

Леся, 28.03.2011 12:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини