Я не вірю, що Кучма причетний до вбивства Гонгадзе — Вишиванюк

Якщо Мельниченко записував своїм одним диктофоном, який був захований десь під ліжком, розмови Леоніда Кучми, то в річці Бистриці водяться крокодили.

Так прокоментував своє відношення до плівок майора Мельниченка голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

За його словами він не вірив, не вірить і не повірить, що Леонід Кучма якимось чином причетний до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і суд це доведе.

В той же час Михайла Вишиванюка дивує інше: «Є Кримінальний кодекс України, який передбачає кримінальну відповідальність за недонесення інформації про те, що готується злочин. Чому Генпрокуратура не порушує справу проти тих, хто знали про плівки, знали про те, що готується вбивство?»

Крім того, говорить Михайло Вишиванюк, Кримінальним кодексом передбачена відповідальність за незаконне прослуховування, а також відповідальність осіб, які допустили до того, щоб кабінет Президента України прослуховувався.

Михайло Вишиванюк зазначив, що мав розмову з Леонідом Кучмою з приводу вбивства Георгія Гонгадзе. Так от, за словами губернатора, той зізнався, що навіть добре не знав, хто такий той журналіст. Михайло Вишиванюк вважає вбивство Гонгадзе великою провокацією проти держави Україна.

Також губернатор відзначив, що і в своєму кабінеті знаходив підслуховувальні прилади – «жучки». Проте трагедії з цього не робить, більше того, каже, що навіть не замикає робочий кабінет. «Заходьте, слухайте, ставте, може чогось і навчитесь», — говорить Вишиванюк.

Нагадаємо, що Михайло Вишиванюк також очолював Івано-Франківську ОДА за часів президентства Леоніда Кучми.

Також окремі політологи вважають, що кримінальну справу проти Кучми відкрили лише для того, щоб офіційного його виправдати.

 

Леся, 26.03.2011 15:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини