Сталінізм знову в дії — Шлемко

Виступ

народного депутата України Шлемка Дмитра Васильовича,

фракція «БЮТ-Батьківщина» на 10-му пленарному засіданні

восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання

(18 лютого 2011 року)

 

Шановні співвітчизники!

Сталінізм знову в дії. На жаль, це не слова, а нинішня реальність. Бо саме так можна охарактеризувати події, що останнім часом відбуваються в нашій країні: переслідування лідерів опозиції, відкриття кримінальних справ проти людей, які дбають про народну власність, придушення свободи слова і, нарешті, знущання над українськими патріотами.

Саме так. Бо чим завинили перед Україною молоді хлопці з «Тризубу» імені Степана Бандери, які мають власну позицію щодо оцінки ситуації в Україні, законним способом борються з антиукраїнськими силами? Їхня «провина» лише в одному. На відміну від  владних мужів та багатьох політиків вони добре знають історію своєї рідної Батьківщини, закони, якими заборонено встановлювати пам’ятники катам українського народу. Саме на одному з таких пам’ятників, Йосипу Сталіну й було нещодавно відрізано голову як такому, що незаконно встановлений в місті Запоріжжі, про що днями й заявив новообраний міський голова Сін. Як не парадоксально, але нинішня влада, яка б сама мала боротися з незаконними діями, розгорнула війну проти тих, хто законослухняний. Дійшло до того, що голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк на всю Україну оголосив про підготовку хлопцями з «Тризубу» терористичного акту проти Президента України Януковича на Прикарпатті. Провокація не вдалася. Незважаючи на це, десяток молодих тризубівців кинуто в тюрми лише за те, що мали мужність виконати Указ попереднього Президента країни про знесення пам’ятників тоталітаризму.

Згадаємо історію. Що було характерним для роботи сталінських опричників? Садистські дії, приниження честі та гідності людини. Окремі нинішні правоохоронці, на жаль, нічим не відрізняються від попередників. Підтвердженням цього є наступне. Шість затриманих у Івано-Франківській області тризубівців чартерним рейсом зі Львова до Запоріжжя в наручниках, як каторжників, супроводжує аж тридцять спецназівців. Чотири дні в морозних тюремних камерах Запоріжжя їх утримують без їжі, лише на п’ятий день дають воду з «Мівіною». На прохання затриманих вести протокол допиту українською мовою, допустити адвокатів, відповідь одна – електрошок по найболючіших чоловічих місцях, жорстоке побиття, тортури. Як наслідок, в одних – струс мозку, в інших – вже туберкульоз, а молодий тризубівець Пилип Таран потребує термінової операції на хребті. Обрання запобіжного заходу – термін утримання під вартою, суд приймав без адвокатів, без присутності кожного із затриманих. Про це й пишуть у зверненні до мене, як народного депутата України, мати Тарана Жанна Стемпіцька, адвокат Ігор Сулима. Сьогодні до Президента, правоохоронних органів  України з цього приводу  звернулися 45 народних депутатів фракції "БЮТ - "Батьківщина". Мій виступ теж адресую як запит. Ось чому зовсім знущально і цинічно звучать слова  головного міліціонера країни п. Могильова, який  стверджує, що на 90 відсотків – це брехня. Добре, що хоч 10 залишає   для правди.

А генеральний прокурор України п. Пшонка заявляє, що  «тризубівці» скаржилися лише на відсутність  лампочки у камері. Воістину брехня не має меж. Або інакше і словом, і ділом «За Сталіна по-сталінськи». Але всьому є межа… Це потрібно добре пам’ятати тим, хто сьогодні бореться з усім українським, в тому числі й з українськими патріотами. Історія засвідчує: «пам’ятають героїв, судять – катів».

Леся, 22.02.2011 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини