Губернатор хоче відібрати у селян земельні ділянки

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк хоче відібрати у селян земельні ділянки, якщо вони їх не використовують, нічого на них не вирощують і наділи заростають бурянами.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

За його словами, зараз активно шукаються способи як це зробити законно. Очевидно, до цього питання будуть підключені природоохоронні інспекції.

Земля не може стояти пусткою, вважає Михайло Вишиванюк, адже розвиток сільського господарства є перспективною ланкою. Ціни на сільськогосподарські продукцію будуть і надалі зростати, вважає губернатор. На його думку, зараз навіть енергетична безпека відійшла на другий план, а перше місце займає продуктова безпека. Саме тому область буде активно розвивати сільське господарство.

За словами Михайла Вишиванюка, в минулому році було розорано і засіяно більше земель ніж в попередньому році. З кожним роком, каже губернатор, область буде збільшувати посіви. Також, на фінішну пряму виходить і питання із ввозом в область великої рогатої худоби. Правда, каже Вишиванюк, це питання дещо гальмують ветеринарні служби, щоб не завести нездорових тварин.

Леся, 26.03.2011 18:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини