В Івано-Франківську відкрили центр з обслуговування платників податків

23 червня в Івано-Франківську відкрили другий в Україні новітній центр з обслуговування платників податків. Загалом тут планують прийняти близько 8-ми тисяч юридичних осіб та 17-ти тисяч фізичних осіб-підприємців.

«Перший такий центр відкрито у Донецьку, а сьогодні і в Івано-Франківську. Це важлива подія, бо державна податкова служба розробляє уніфіковані стандарти для надання сервісних послуг платникам податків.  Це підвищує рівень нашої податкової культури, як серед платників податків, так безумовно і серед податківців», - розповів Віталій Захарченко, голова ДПС України.

Цей центр об’єднує у собі з функціональні зали. У залі №1 платники податків матимуть змогу отримати довідки та дозвільні документи, провести звірку нарахованих та сплачених сум податків і боргів, у залі №2 – прийматимуть податкові звітності від фізичних і юридичних осіб та вхідну кореспонденцію, а у залі №3 безпосередньо обслуговуватимуть працівники структурних підрозділів інспекції. Така схема роботи розроблена спеціально для платників податків.

«Це нові прозорі робочі місця і кожна людина, коли приходить бачить і розуміє, що з нею податківці будуть працювати відкрито, не треба ходити по всій будівлі і тому це дуже позитивно вплине на відносини платника податків та податківця», - зазначив Віталій Захарченко

У цьому ж приміщенні будуть проводитися камеральні  перевірки.

«На цих робочих місцях можливе проведення камеральних перевірок, тому не потрібно буде безпосередньо виходити на перевірку до підприємство, дивитись звітність, писати акти. А всі питання будуть з’ясовуватися тут на місці», - додав Віталій Захарченко.

Леся, 24.06.2011 12:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини