В стандартметрологію китайська гречка на перевірку не надходила — Соколовський

В Україну надійшла китайська гречка. Правда, одразу не минулося без скандалів, коли окремі області відмовилися примати її до себе для продажу, потім відмовився прийняти гречку від китайців і Держрезерв, мовляв, вона не відповідає українським стандартам, правда, все ж потім зазначив, що гречку таки покладуть в резерв, якщо вона пройде всі необхідні дослідження на якість.

В такій реакції українців на китайську гречку немає нічого дивного, говорять експерти, адже вона суттєво відрізняється за смаковими характеристиками, а також може бути генетично-модифікованим продуктом.

«Вона має дуже погані харчові якості. Вона гірка, — так говорить про китайську гречку  Олександр Хмелюк, директора НДІ круп'яних культур Подільського державного аграрно-технічного університету. —  З іншого боку, в Китаї надзвичайно поширене вирощування генетично-модифікованої гречки».

На даний час на Прикарпатті якість гречки з Піднебесної не перевіряли.

«Китайська гречка нам на перевірку якості не поступала, — розповів «Малакаві» заступник голови  ДП Івано-Франківськстандартметрології Володимир Соколовський, «Кабінет Міністрів відмінив цю перевірку, тож на рахунок якості крупи не можу дати відповіді».

А якщо китайська гречка таки надійде на перевірку у  ДП «Івано-Франківськстандартметрологію» Володимир Соколовський запевняє, що із задоволенням перевірить її якість.

Леся, 12.05.2011 11:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини