Вишиванюк підключає молодь до проведення бізнесових піар-акцій?

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк зустрівся з молодими науковцями та студентами обласних вузів. Говорили про проблеми, які хвилюють владу: реформування медичної галузі, проблеми йододефіциту, про активізацію зсувних процесів…

Вишиванюк запропонував молоді приходити до нього щомісяця, але з новими ідеями щодо вирішення проблем. І навіть пообіцяв, що новації будуть підтримані фінансово.

А щоб з чогось почати, Вишиванюк порадив молоді розпочати роботу із популяризації мінеральної води «Джерело Якова», мовляв, це єдина в Україні мінералка із вмістом йоду, а проблема дефіциту цього мікроелементу для прикарпатців дуже актуальна.

За даними рекламної агенції «Фішка», організувати серйозний промо-захід (карнавал, фестиваль) можна маючи 150 тисяч доларів. Якщо проводити двічі на місяць промо-акції цілий рік, то це теж винесе значну суму. Наприклад,  промоушн-акція для Автосвіту на виставці коштувала вісім тис. дол.  Організація конференції з повним обслуговуванням (без вартості оренди приміщення) обійдеться в 2-4 тисячі дол., а концертної програми - від 1500 до 5000 дол. (без вартості оренди майданчика і гонорарів зірок естради).

Іміджева PR-акція, розрахована на 100 чоловік, коштуватиме не менше 5000 дол. Це мінімум, потрібний для заходу з орендою ресторану, кажуть експерти. І додають, що кошти, витрачені на проведення піар-заходу навряд одразу окупляться, але з їх допомогою можна створити позитивний образ компанії і в майбутньому розраховувати на більшу кількість покупців. І до речі, розробка піар-заходу, теж коштує грошей. А ще за попереднє обґрунтування проекту піар-компанії беруть 5 % від бюджету заходу, а за формування концепції і кошторису ще плюс 10 %. Звідси питання: навіщо платити піарщикам, якщо молодь зможе все зробити безкоштовно?

 

Леся, 05.04.2011 13:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини