Тимошенко вимагає від керівництва Нацбанку публічного звіту

Юлія Тимошенко вимагає від керівництва Нацбанку публічного звіту про обсяги емісійних коштів за 2010 рік.

Про це вона заявила після чергового відвідування Головного управління Генеральної прокуратури.

Лідер партії «Батьківщина» повідомила, що найближчим часом вона звернеться до Генпрокуратури з вимогою проведення розслідування фактів необґрунтованої емісії грошових коштів.

Необхідно встановити спільну відповідальність представників влади за те, що зараз відбувається у фінансово-кредитній політиці. Жодних ілюзій щодо керівництва ГПУ немає. Але необхідно пройти всі формальні процедури й засвідчити, що правоохоронна система є, фактично, співучасником злочину через який маємо стабільні інфляційні провали й щоденне збідніння громадян.

"Я знаю, що вчора після моєї заяви був вибух емоцій від Національного банку і від уряду Азарова. Тому зараз я би хотіла, спираючись, в тому числі, на прийнятий за ініціативою нашої політичної сили закон про вільний доступ до інформації, звернутися до голови Національного банку України, щоб він офіційно, публічно, відкрито оприлюднив цифру, скільки друку гривні було зроблено в період за 2010 рік", - коментує Тимошенко.

За словами Тимошенко, вона не хоче, щоб складалося враження, що не розумію, хто сьогодні очолює Генеральну прокуратуру, що вони будуть розбиратися в обставинах справи.

"У мене немає ніяких ілюзій, я просто хочу бачити всіх співучасників злочину, в тому числі в Генеральній прокуратурі", - сказала Тимошенко. - "Якщо вони будуть покривати злочини такого масштабу як необґрунтований, руйнівний для економіки та фінансів України друк пустої гривні, то вони (Прокуратура) будуть співучасниками цього злочину".

БЮТ планує, що як тільки почне роботу Верховна Рада, опозиційні сили винесуть на розгляд парламенту питання емісії гривні. Опозиція буде ініціювати створення спеціальної слідчої комісії.
Леся, 20.01.2011 13:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини