МЗС повинне припинити заплющувати очі на відверте знущання над Бібліотекою української літератури в Москві

БЮТ та партія «Батьківщина» вимагають від МЗС України адекватної реакції на недружні дії зі сторони російських органів влади та правоохоронців відносно Бібліотеки української літератури в Москві.
 
Керівництво МЗС України, а також посол України в Росії повинні, нарешті, припинити заплющувати очі на відверте знущання над єдиним на всю неосяжну Росію закладом, де можна дістати книжку українською мовою.
 
Відсутність достойної реакції МЗС України на переслідування Бібліотеки Української літератури в Москві та на політично вмотивоване знищення Федеральної національно-культурної автономії українців Росії свідчить, що безхребетне українське керівництво не здатне будувати з Росією рівноправні стосунки та відстоювати національні інтереси України.
 
Враховуючи останні події, всі розмови Януковича та його горе-дипломатів на кшталт Грищенка про нібито покращення україно-російських стосунків вже «сьогодні» - це окозамилювання.
 
Україна завжди демонструвала й демонструє толерантне ставлення до прав етнічних росіян, які проживають в нашій державі. Саме таку політику Російська Федерація мала би взяти собі за взірець у ставленні до етнічних українців в Росії.
Леся, 19.01.2011 09:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини