Мешканці Хриплина вимагають порушити кримінальну справу проти сілької ДВК. Це ганьба, коли 50% голосів мешканців села не враховані - Бойчук

Громада села Хриплин досі бореться за припинення повноважень нового сільського голови та призначення перевиборів.

Мешканці переконані, що вибори в селі відбулися нелегітимно.

Підтримують селян й депутати міської ради.

Так депутат від "Батьківщини" Василь Бойчук направив до прокурора Івано-Франківська Володимира Янка звернення з проханням порушити кримінальну справу проти виборчої комісії та та діючого сільського голови Романа Кичмира.

"То є просто ганьба, коли половину голосів селян просто не врахували... І це в 21 столітті", - заявив депутат.

Нагадаємо, що першого листопада сільська ДВК затвердила результати виборів, за даними яких перемогу здобула Оксана Таборська з результатом 267 голосів із 892 виборців, що проголосували.

Вечором того ж дня відбулося засідання сільської ТВК, де без присутності членів ДВК, спостерігачів були вскриті та перераховані бюлетені. Після цього результати набули такого вигляду - із 892 проголосувавших 607 бюлетенів визнано недійсними. перемогу віддали Роману Кочмару із результатом 94 голоси. Оксана Таборська набрала лише 41 голос.

Численні звернення селян до суду, як й ініціатива з референдумом про визнання виборів недійсними поки не дали жодних результатів.
Леся, 10.01.2011 15:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини