Бандері та Шухевичу планують надати звання почесних громадян Франківська

Степан Бандера та Роман Шухевич стануть почесними громадянами Івано-Франківська.

Принаймні з такою ініціативою виступив обласний осередок «Свободи».

Таке починання уже підтримали голови найбільших депутатських фракцій у міській раді, які 6 травня проведуть позачергову сесію міської ради.

«Зараз украй необхідно надати такий статус Бандері та Шухевичу, — говорить головний свободівець міста Роман Онуфріїв, — Більше того, ми маємо на це повне право, адже у статуті територіальної громади це передбачено. Тішить, що після нашого звернення до міських депутатів отримали відповідь, що це питання дійсно важливе і його потрібно вирішувати негайно. Думаю, що символічним буде такий крок в переддень 348-річниці надання Івано-Франківську магдебурзького права».

Секретар міської ради Василь Бойчук вважає такий крок своєрідною відповіддю на антиукраїнські дії нової влади.

«Ми бачимо, що відбувається - в країні встановлюється антиукраїнський режим, — говорить Василь Бойчук, — Такий крок - це наша позиція, щоб усі зрозуміли, що не все можна узяти у свої руки. Навіть після смерті, Бандера та Шухевич воюють за Україну».

За словами Василя Бойчука, під час підготовки до позачергової сесії міськради, було дотримано усіх процедурних моментів.

«Ми маємо більше 21 підпису депутатів, а це навіть більше ніж потрібно, — каже Василь Бойчук, — Зараз ми вивчаємо усі нюанси даного питання, щоб ніхто на зміг позбавити Бандеру та Шухевича звання «Почесний громадянин Івано-Франківська».

Депутат міської ради Руслан Марцінків переконаний, що саме із Івано-Франківська має розпочатися процес протистояння антиукраїнській владі.

old_editor, 29.04.2010 21:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини