Смертність в Україні від серцево-судинних захворювань у 7 разів перевищує загальноєвропейську. Відсутня профілактика — Барна

Сьогодні у Івано-Франківську стартувала Всеукраїнська соціальна програма з профілактики серцево-судинного ризику «Здорове серце».

На всеукраїнському рівні Івано-Франківськ став третім містом, після Києва та Житомира, яке зможе впровадити соцпрограму для населення.

Як розповіли представники програми, в Україні за відсутності упродовж 1990-2005 року профілактики серцево-судинного ризику, смертність від цих захворювань збільшилася на 40 %.

«Основні прояви серцево-судинних захворювань - інфаркти та інсульти. За статистикою, у останні роки кількість таких випадків у 6-7 разів перевищує випадки у інших європейських країнах, а це великий розрив. Причиною цього є відсутність профілактики. В Україні цей процес притуплено», — каже засновник проекту, голова Всеукраїнської асоціації превентивної антиейджинг медицини Ольга Барна.

Впродовж проекту жителі Івано-Франківська зможуть пройти навчальну програму школи «Здорове серце», також, виміряти рівень холестерину та глюкози в крові для визначення індивідуального серцево-судинного ризику на найближчі 10 років. Щоправда, навіть у межах соціальної програми остання послуга є платною. Її ціну організатори, на жаль, не вказали за відсутності у них такої інформації. Поряд з тим безкоштовними будуть рекомендації щодо профілактики ризику захворювання серцево-судинної системи та вимірювання артеріального тиску.

old_editor, 29.04.2010 21:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини