Прикарпаття: цифра неофіційно влаштованих у нас дуже низька й зовсім не відповідає загальноукраїнській статистиці — Ульванська

За даними статистики, майже третина українців, що працюють, є незахищеними перед законом у випадках виробничих травм та профзахворювань. Більше 28 % працюючих українців є неофіційно влаштованими або зайнятими у неформальній економіці - переважно сільське господарство та торгівля.

Як пояснила начальник управління праці в Івано-Франківській області Ярослава Ульванська, 28 % по Україні — це досить велика цифра. Крім того, що працюючий, який підпадає під цю категорію, у випадку травми не зможе отримати грошову компенсацію, він також ризикує бути обдуреним роботодавцем щодо оплати праці. Відстояти свої права тут також не можливо.

«Щодо Івано-Франківської області, то цифра неофіційно влаштованих у нас дуже низька й зовсім не відповідає загальноукраїнській статистиці. Не так давно у нас були проведені відповідні перевірки, завдяки яким ми значно понизили кількість таких осіб», — розповіла Ярослава Ульванська.

Вона зауважила, що у області велика кількість укладених цивільно-правових угод, проте, вони є узаконені й такі люди можуть сподіватися на цілковиту підтримку з боку держави.

old_editor, 29.04.2010 16:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини