Міська рада не закрила сесію до вівторка

Івано-Франківська міська рада вирішила не закривати свою сесію через можливі факти порушення під час голосування 31 жовтня. Депутати мають намір зібратися другого листопада, щоб обговорити, як саме проходили вибори і в разі надзвичайних ситуацій, вжити відповідних заходів.

Про це "Малакаві" розповів секретар міської ради Василь Бойчук.

Відповідне рішення депутати прийняли учора, в результаті доповіді прокурора міста та голови міської виборчої комісії за ініціювання фракції "БЮТ-Батьківщина" і акту міської виборчої комісії від 26 жовтня про порушення на поліграфічному підприємстві "Кубекс".

"Згідно з актом, зокрема, на лічильнику друкарської машини була виставлена кількість бюлетенів - 201 тисяча 300, тоді як відповідно до договору міської виборчої комісії з ТОВ "Кубекс" було замовлено 182 тисячі 755 бюлетенів, поліграфічне підприємство, незважаючи на попередження, почало виготовляти бюлетені без присутності членів міськвиборчкому, у виробничому приміщенні знаходились 15 невідомих осіб, які називали себе волонтерами і займались пакуванням бюлетенів, а у підсобному приміщенні члени виборчої комісії виявили не обліковані декілька тисяч бюлетенів з виборів Івано-Франківського міського голови", - коментує "Малакаві" Василь Бойчук.

Також міська рада вирішила звернутися до Генпрокурора, Президента України, до правоохоронних органів міста з проханням вжити усіх можливих заходів по забезпеченню чесних виборів 31 жовтня.

"Ми, як найвищий представницький орган міста, повинні бути на контролі процесу та робити усе можливе, для чесного волевиявлення громади", - заявив Василь Бойчук.
Леся, 29.10.2010 14:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини