Друкарня "Кубекс" не мала права друкувати бюлетені

Друкарня "Кубекс", яку обласна ТВК обрала для друку бюлетенів на вибори до обласної ради, не мала права їх друкувати.

В цьому переконані депутати обласної ради.

За їх словами, друкарня уже п'ять років нічого не друкувала, виробнича база на підприємстві є застарілою, ліцензії на таку діяльність у "Кубексу" немає, бюлетені друкуються в приміщеннях підприємства "Мастак" і собівартість одного бюлетеня є вищою, аніж пропонували інші друкарні, які розглядалися у ТВК.

Згадали депутати й про те, як приймалося рішення про вибір друкарні - 10 голосів "за" із 18. Це відбулося після того, як представник "Фронту Змін" у ТВК проголосував "за" "Кубекс"

Прокурор області Микола Гошовський підтвердив, що фірма не має досвіду друку такого роду.

Проте голова обласного ТВК Олег Пилип'юк заперечивши, сказав, що "Кубекс" був обраний невипадково.

"Закон нам рекомендує звертатися до державних підприємств, а оскільки в області таких немає, то ми розглядали три фірми - це "Кубекс", коломийська друкарня "імені Шухевича" та брошнівська фірма "Таля", - каже Олег Пилип'юк. - Варіанти із друкарнею "імені Шухевича" та "Талею" відпали, оскільки до них мають відношення кандидати в депутати до облради... А враховуючи те, що "Кубекс" має хороші виробничі потужності ми обрали його".

Також депутат Марцинків повідомив, що учора на території друкарні знаходилося 15 невідомих людей, на що голова обласного УМВС Василь Варцаба зауважив, що то були працівники фірми "Кубекс", які працюють там на громадських засадах. Через деякий час він додав, що офіційно на фірмі працює лише 2-3 людей. В залі пролунало "ганьба"...



Леся, 27.10.2010 15:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини