Звернення Івано-Франківського обласного осередку «Народна Самооборона»

Шановні народні обранці та мешканці краю!

26 грудня 2010 року було незаконно затримано екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка за участю спецпідрозділу «Альфа".

27 грудня 2010 року Печерський районний суд в м. Києві, в порушення норм чинного національного законодавства та міжнародного права, виніс ухвалу щодо заміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

30 грудня 2010 року він оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Печерського районного суду про зміну йому підписки про невиїзд на утримання під вартою. Апеляційну скаргу подав до суду адвокат Ю.Луценка - Ігор Фомін. В даний час Юрій Луценко знаходиться під вартою в Лук’янівському СІЗО.

Івано-Франківський осередок «Народної самооборони» вважає факт затримання та арешт Юрія Луценка політичним замовленням та репресіями щодо відомого опозиційного політика.

Народна Самооборона Прикарпаття  висловлює глибоку стурбованість з огляду на останні події, що чітко вказують на згортання  демократичних процесів в державі. Застосовуючи тоталітарно-репресивні методи, порушуючи чинне законодавство, влада сьогодні грубо та цинічно старається  знищити опозиціонерів, які заважають у політикумі та можуть стати гідними конкурентами на найближчих виборах. Зрозуміло, що для провладних сил це своєрідна артпідготовка до парламентських виборів, адже, усунувши опозиційних лідерів з політичної арени,  отримати перемогу буде значно легше. Суть таких дій дуже проста – «якщо не можеш подолати супротивника ­- потрібно його нейтралізувати». Сьогодні, на нашу думку,  взятий чіткий курс на знищення всього українського та демократичного. Кримінальні справи шиються білими нитками. З погляду здорового глузду -  це повний абсурд.

Факт арешту Луценка ставить актуальні сьогодні питання: чи готове суспільство змиритися з політичними репресіями, чи погодиться воно мирно спостерігати за тим, як влада влаштовує відверту розправу над лідером Народної Самооборони. По черзі порушуються кримінальні справи для політичної розправи з «ворогами-опозиціонерами».

Івано-Франківська обласна організація «Народна Самооборона» звертається до усіх партій демократичного спрямування та свідомих, небайдужих громадян стати на захист демократії, висловити свою позицію стосовно затримання та арешту екс-міністра внутрішніх справ  - Юрія Луценка. Ми просимо Голову Івано-Франківської обласної ради, голів фракцій  та народних обранців місцевих рад Прикарпаття відреагувати на наше звернення та включити дане питання до порядку денного  на найближчих сесіях, прийнявши по ньому колегіальне рішення. В умовах нинішнього сьогодення вкрай необхідно всім опозиційним силам діяти спільно, не залежно від партійної приналежності, допомагати одне одному, бо не знаємо хто наступний...

Не дозволимо нас знищити поодинці!

Рада Івано-Франківської обласної організації

політичної партії «Народна Самооборона»

30 грудня 2010 року                                               

Леся, 30.12.2010 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини