Поведінка правоохоронців була брутальною та непорядною - Сич

Поведінка правоохоронних органів, які вчора не впустили до будівлі ОДА активістів "Свободи" була брутальною та непорядною.

Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова обласного осередку ВО "Свобода" Олександр Сич.

"Ми з Олегом Тягнибоком зайшли до будівлі та попрямували до кабінету голови. Його на місці не було - поїхав до Донецька. Олег Тягнибок доручив мені залишитися і передати наші вимоги його заступнику, а сам спустився до низу, бо почув якийсь шум. Унизу він заспокоїв людей і запропонував вийти на вулицю, бо Михайла Вишиванюка в кабінеті не було. Я теж спустився і тут на нас ззаду напали працівники "Беркуту", - розповідає Олександр Сич. - Люди побачивши це, почали відповідно реагувати... Двоє наших активістів нас захистило, а їх брутально побили. Нас теж хотіли, але я показав посвідчення депутата і ті, хто був постарше, підняли руки, а ті, хто молодші, далі почали лізти... Врешті ми покинули будівлю ОДА".

Олександр Сич каже, що правоохоронці мали повести себе зовсім по іншому, хоча, як саме, не уточнив.

"Це фірмова поведінка органів міліції... Навіть уже кажуть, що одного беркутівця також побили... Також по поведінці людей, які учора робили огляд наших активістів, яких побив "Беркут", можна зробити висновок - вони намагалися якомоа зменшити ступінь побоїв", - каже Олександр Сич.

За словами очільника обласної "Свободи", вони усіма силами будуть відстоювати та захищати своїх активістів від свавілля влади та міліції.
Леся, 10.11.2010 14:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини