Свободівці висувають владі вимоги

Учсники протесту під стінами Івано-Франківської ОДА прийняли звернення до Президента України, Генпрокурора, ЦВК та Верховної Ради в якому вимагають визнати результати виборів в області недійсними через системні випадки порушень виборчого законодавства.

"Ми, учасники протестного пікету "Ні - виборчим фальсифікаціям та політичному злодійству" заявляємо, що місцеві вибори 2010 року в Івано-Франківській області відбувалися з грубими порушеннями законодавства, під тотальним тиском виконавчих органів влади", - йдеться у тексті звернення. 

У зверненні висунуто вісім вимог, які учасники пікету вимагають виконати негайно.

1. Визнати вибори в Івано-Франківській області не дійсними та провести повторні вибори.
2. Внести зміни до Закону України "Про вибори" в частині формування виборчих комісій та закласти принцип їх формування місцевими органами самоврядування і за поданням місцевих організацій партій.
3. За фактом зловживань при визначенні друкарні "Кубекс" виконавцем друку виборчих бюетенів та при укладанні угоди з нею порушити кримінальну справу щодо голови Івано-Франківської обласної виборчої комісії Олега Пилип'юка.
4. Порушити кримінальну справу за фактом здійснення владного тиску на голову Галицької районної виборчої комісії.
5 Припинити фальсифікацію результатів виборів депутата обласної ради у Галицькому одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №7 і визнати перемогу кандидата від ВО "Свобода" Ярослава Ткачівського.
6. Розглянути питання про доцільність перебування на займаній посаді прокурора Івано-Франківської області М. Гошовського.
7. Розглянути питання про доцільність перебування на посаді начальника Управління МВС в Івано-Франківській області В. Варцаби.
8. Розглянути питання про доцільність перебування на посаді голови Івано-Франківського окружного одміністративного суду.

Леся, 09.11.2010 17:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини