Соловей хоче перевиборів

Громадським Форумом розпочинає збір підписів під зверненням, що вимагає від Верховної Ради України утворити тимчасову слідчу комісію для здійснення парламентського контролю та перевірки фактів порушення виборчого законодавства під час проведення місцевих виборів 31.10.2010 р. у м. Івано-Франківськ.

У разі ж виявлення фактів системних порушень виборчого законодавства необхідно призначити перевибори міського голови.

Активісти «Громадського форуму» мають на меті зібрати не менше 30 тисяч підписів, які підтвердять нелегітимність мера Анушкевичуса та засвідчать справжній рівень підтримки лідера Громадського форуму.

«Цього буде достатньо, щоб звернутися до Верховної Ради для створення слідчої комісії. Нині ми маємо скарги та акти про порушення виборів міського голови Івано-Франківська майже з 20% виборчих дільниць міста, що вже засвідчує системність і цілеспрямованість фальсифікацій», - зазначив Юрій Соловей.

Лідер «Громадського форуму» підтвердив, що зважаючи на масовість фальсифікацій, його команда не погоджується з попередніми результатами виборів.

«Багато хто б хотів, щоб я зупинився та не відстоював право на вибір громади. Утім цього не буде. Тому що це не в мене вкрали перемогу, це в людей забрали право вибору. Тому моє завдання — використати всі можливості і ресурси, щоб це право відновити», - заявив Юрій Соловей.

Леся, 09.11.2010 18:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини