Звернення "Батьківщини" стосовно фальшивих бюлетенів

ЗВЕРНЕННЯ

Івано-Франківської обласної організації політичної партії

«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

 

Івано-Франківщина б’є рекорди в спробі фальсифікації виборів.

Шановні краяни!

Вказівка Президента України В.Януковича щодо проведення чесних, прозорих виборів до місцевих рад знайшла своє цілковите підтвердження на Івано-Франківщині. Пізно ввечері 25 жовтня 2010 року на фірмі, що друкувала бюлетені, було виявлено надлишок готових до відправки замовнику чи коаліційним замовникам та їхнім партнерам «противсіхам» 111 741 виборчий бюлетень по виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та понад 80 тисяч – по одномандатних  мажоритарних виборчих округах. Акуратно складені, упаковані в кількості три, п’ять, десять тисяч та з позначками що мав би знати лише замовник, вони чекали свого часу для того,  щоб, потрапивши на виборчі дільниці, опинитися у виборчих урнах від імені галицьких виборців. А це, як мінімум, 15% голосів виборців вже мала чи мали отримати певні політичні партії та 10% - кандидати мажоритарники. Саме таким «чесним» способом планувалося кувати перемогу на місцях, виконати вказівку гаранта Конституції забезпечити вибори без фальсифікації.

  Цинізму брехні та обману немає меж, адже однією рукою обласна, районні державні адміністрації заманюють політичні партії підписувати звернення до виборців краю щодо чесних виборів, а другою – дають звичну відмашку робити свою чорну справу: їх фальшувати. Саме таким чином мали забезпечуватися результати маргінальних на Галичині політичних сил, спотворюватися істинне волевиявлення виборців. Тому і не дивно, чому з такою тотальною перевагою в області сформовані дільничні виборчі комісії з партій – коаліціантів, чому наші звернення до судів не бралися до уваги, бо «найдемократичніші» суди виносили вердикти як завжди «чесно».

    А так легко було все попередити, якби хотілося вжити відповідні заходи. Адже голова обласної парторганізації «ВО «Батьківщина» , народний депутат України Д.Шлемко звернувся з попередженням, що готуються фальсифікації на Прикарпатті ще 13 жовтня 2010 року до ЦВК та управління СБУ в Івано-Франківській області, яке переадресувало його для розгляду до обласної прокуратури, щодо наполегливого просування коаліціантами обласної виборчої комісії рішення друкування бюлетенів фірмою «Кубекс», яка не має відповідної ліцензії, практичного досвіду та технічної готовності, є близькою до однієї з політичних партій. До нині мовчання , а значить - прикривання злочину, що готувався.

     Вчора – Харків, сьогодні - Івано-Франківськ. Хто наступний? Злочинців зловили за руку, бюлетені знищили, однак де гарантії, що за вказівкою замовників все знову не повториться.

   Пане Президенте! Виконайте своє тверде слово, дане Україні, світовій спільноті, звільніть винуватців зі своїх посад за невиконання Вашої обіцянки провести чесні вибори на Прикарпатті.

 

Бюро Івано-Франківської обласної організації політичної партії

«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»       

26 жовтня 2010 року  

Леся, 26.10.2010 14:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини