191 тисячу фальшивих бюлетенів виявлено в Івано-Франківську. Відомо, якій політичній силі це вигідно - Шлемко

Члени обласного ТВК, в ході перевірки друкарні "Кубекс", виявили понад 191 тисячу фальшивих бюлетенів. 111 тисяч бюлетені до Івано-Франківської обласної ради по багатомандатному виборчому округу, ще 80 - по мажоритарних виборчих округах.

На місце відразу прибули правоохоронні органи, представники політичних партій, депутати обласної ради та народні депутати України Дитро Шлемко та Зіновій Шкутяк.

"Відбулося засідання комісії, де ми прийняли рішення піти на фірму виробник бюлетенів і знищити увесь брак, рештки, матриці, форми. Це все передбачено законом. Але в ході перевірки ми виявили багато пакетів, які не було відповідно промарковані, - коментує "Малакаві" голова обласного ТВК. - Представники "Кубексу" кажуть, що це якась помилка і зважують на людський фактор. Я думаю, що правоохоронці у всьому розберуться і приймуть відповідне рішення з цього питання".

Нардеп від "Батьківщини" Дмитро Шлемко у людський фактор не вірить і каже, що окрім виявлених бюлетенів невідомо, скільки їх було надруковано узагалі і вивезено за межі друкарні.

"Зрозуміло, яка політична сила  готувалася йти на вибори і з яким результатом перемагати, - коментує "Малакаві" Дмитро Шлемко. - Саме вони проголосували, щоб фірма "Кубекс", яка не має ні ліцензії, ні досвіду такої роботи друкувала бюлетені... Але вона має інше уміння та знання - як вислужуватися перед тими, хто їм платить... 111 тисяч бюлетенів мали бути роздані на руки членам виборчих комісій від ПР, комунісиів та НП для того, щоб сфальшувати ці вибори... 111 тисяч - це практично 15%".

Дмитро Шлемко переконаний, що усі фальшовані бюлетені повинні бути знищеними якнайскоріше.

Представник "Кубексу" від коментарів відмовляється, як і прокурор області Микола Гошовський, який прибув на місце біля опівночі.

Нагадаємо, ща раніше сфальшовані бюлетені були виявлені у Харкові та Хмельницькому.
Леся, 26.10.2010 11:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини