Довести факти підкупу виборців не просто - КВУ

Факти підкупу виборців довести буде важко.

Про це на перс-конференції заявив голова обласного комітету виборців України Юрій Лисюк.

"Велику дискусію викликає питання, а чи є агітацією продаж товарів за зниженими цінами?, - каже Юрій Лисюк. - Незважаючи на дві протилежні точки зору, мусимо зазначити, що довести факт підкупу виборців, відповідно до норм чинного законодавства, не просто".

Юрій Лисюк вважає, що якщо йти за такою логікою, то також можна вважати непрямим підкупом виборців встановлення дитячих майданчиків, облаштування прибудинкових територій, встановлення дверей у під'їздах і завчасне підключення тепла в будинках.

"Хочеться відзначити тенденцію підозрілого заниження тиражів друкованих агітаційних матеріалів, а також вони розміщені у неналежних місцях, - говорить Юрій Лисюк. - Але кандидатів можна й похвалити - переважна їх більшість вчасно подають до ТВК зразки своїх агітматеріалів та повідомляють про зустрічі із виборцями".

Відзначимо, що в рамках спостереження за ходом виборчого процесу, КВУ реалізовуватиме проект довгострокового спостереження.

"У день виборів ми плануємо активну роботу мобільних груп спостереження. Працюватиме "гаряча лінія" КВУ", - зазначив Юрій Лисюк.
old_editor, 13.10.2010 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини