У ТВК ситуація із коштами близька до катастрофічної - Лисюк

На Прикарпатті тервиборчкомам не вистачає коштів для друку поліграфії.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні голова обласного комітету виборців України Юрій Лисюк.

"Ситуацію із коштами я б не назвав катастрофічною, але вона є поганою. Не вистачає на друк запрошень, примірників виборчого законодавства, тощо", - зазначає Юрій Лисюк.

Юрій Лисюк відзначив випадки недотримання виборчими комісіями строків, передбачених у законодавстві.

"Терміни реєстрації довірених осіб кандидатів не витримані, що в свою чергу потягло за собою невчасне відкриття рахунків виборчих фондів і затримку із законною агітацією, - говорить Юрій Лисюк. - Що ще хочеться відмітити, так це те, що близько 25% ТВК не в повній мірі знайомі із постановами і роз'ясненнями ЦВК, які регулюють виборчий процес".

За словами Юрія Лисюка, особливу увагу на цих виборах слід приділити друку виборчих бюлетенів, щоб убезпечити себе від фальсифікацій.

На думку голови обласного КВУ, випадки фальсифікацій можливі також у процесі голосування, підрахунку та транспортування бюлетенів.

"Комісії будуть виснажені, працюватимуть багато, тому помилки матимуть місце. Інше питання - якого характеру - навмисні чи ні, - зазначає Юрій Лисюк. - Також насторожує і норма закону, коли рішення в комісії можуть прийняти троє людей...".

Насамкінець Юрій Лисюк закликав виборців Прикарпаття прийти та перевірити себе у списках виборців, щоб у день голосування не виникало проблем.
old_editor, 12.10.2010 17:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини